Grapefruit, ideální ovoce pro osvěžení v letních dnech

Grapefruit byl poprvé objeven na ostrově Barbados v Karibském moři, odkud byl dovezen do Ameriky. Je to vlastně kříženec jamajské odrůdy pomeranče a indonéského pomela.

Grep se také pěstoval jako okrasná rostlina, ale jako ovoce se stal populární až od 19. století.

Dnes jsou známé již čtyři formy grepu a to bílý, žlutý, růžový a červený.

Grapefruit obsahuje vysoké množství vitamínu C, B1 a K. Zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a jeho častá konzumace snižuje riziko rakoviny plic a žaludku. Zajímavé že??

Potřebujete pár kilíček shodit? Zařaďte si do jídelníčku toto citrusové ovoce. Před každým jídlem si dopřejte polovinu grepu a ten vám pomůže odbourávat tuk. Grapefruitová dieta je poměrně známá a nejedna hollywoodská hvězda už jí vyzkoušela. Pokud ale pravidelně užíváte léky, do této diety se nepouštějte bez porady s lékařem či lékárníkem. Je totiž prokázáno, že látky obsažené v tomto zdravém ovoci, mohou ovlivnit účinky některých léků.

Grep také dobře funguje jako lék při chřipce a nachlazení. A my Vám poradíme, jak si z něj vyrobit kapky na nachlazení, kašel či chřipku.

  • Potřebujeme: 3 lžíce nadrcených grapefruitových semínek (čerstvých, zamražených či nasušených), 2 dl 60 % lihu
  • Postup: Semínka zalijeme lihem a vše necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Nesmíme zapomenout 2× denně protřepávat. Po uplynutí této doby přecedíme. Při potížích užíváme 4–6× denně 30 kapek nakapaných do 2 dl vody po dobu 10 dnů.

 

A co grepového se děje v Panském Dvoře? No jak jinak než, tak, že v Počernickém Pivovaru máme výborné grepové pivo.

Je to velmi lahodné, světlé, výčepní pivo ochucené z přírodních výtažků z hořkého grepu. Vařeno je z jednoho druhu českého chmele, kvašeno spodními kvasnicemi.

A jak jinak podpořit své zdraví a k tomu si dopřát náladičku než naším grepovým počernickým pivem.

Grepu Zdar

Zdraví Vás Panský Dvůr

 

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.