Luxusní jahodový dezert s proseccem

Seznam ingrediencí:

žloutek 1 kus

podmáslí 250 ml

špetka mořské soli

jahody 250 g

prosecco 100 ml

smetana 125 ml

čerstvě vymačkaná šťáva z citronu podle chuti

Na ozdobu:

kousky jahod

meduňka nebo máta (dle preferencí)

Náš tip pro dětskou variantu: celozrnné cereálie, barevné ozdoby na dorty, může být další ovoce jako např. banán

Postup:

do jedné misky smícháme žloutek, ocet a sůl. dále přidáme olej a šleháme, dokud nevznikne jemná ovocná majonéza.

Nakrájíme jahody (pár jahod si schováme na dekoraci), které rozmixujeme v mixéru, přidáme smetanu, podmáslí a nakonec prosecco. Směs z mixéru přidáme do připravené majonézy, důkladně promícháme a dochutíme citronem.

Hotovou polévku dáme do lednice vychladit – nejlépe minimálně 5 hodin.

Schované jahody připravíme na dekoraci, budeme potřebovat pár plátků na okraj talíře, pár kostiček přímo do polévky.

Kostičky dáme na dno talíře, zalijeme vychlazenou polévkou, ozdobíme plátky jahod, kopečkem zmrzliny a pár lístky máty.

Náš tip: pokud budete tuto ovocnou polévku připravovat pro děti, můžete namísto prosecca ozdobit hotovou polévku celozrnnými cereáliemi (může být i další ovoce jako banány) a barevnými jedlými dekoracemi na dorty. V tom druhém případě vám doporučujeme jej připravit opravdu opravdu velké množství! Věřte, že v opačném případě na vás dospělé pak zbyde už jen to prosecco :).

Panský Dvůr Vám přeje dobrou chuť!

 

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.