Májový ležák

Užijte si měsíc lásky s Májovým ležákem

 Kvetoucí stromy i to, že si konečně můžeme užívat teplé počasí venku na zahrádkách, se rozhodl náš sládek oslavit originálním způsobem: uvařil jedinečný Májový ležák 11°.

V našem pivovaru připravujeme nejen slavný Počernický ležák, který vaříme podle receptu z devatenáctého století, ale také celou řadu speciálů a sezónních dobrot. Už jste tedy u nás mohli ochutnat například Vídeňský ležák, Weizenbock nebo Vánoční Pale Ale. Májový ležák 11° v této tradici pokračuje.

„Májový ležák, který u nás momentálně máme na čepu, je vyroben ze čtyř sladů, má tudíž intenzivnější sladovou chuť, než na jakou jsme zvyklí u naší klasické dvanáctky,“ vysvětluje sládek z Počernického pivovaru. Na jeho výrobu byl použitý ten nejlepší český chmel z žatecké oblasti, který si ve světě vydobyl respekt díky svému intenzivnímu, nezaměnitelnému aromatu.

„Čeho si při jeho ochutnávání všimnete nejdřív, je krásná květinová vůně, která evokuje rozkvetlou květnovou přírodu,“ popisuje dál sládek David, „po napití si všimneme právě oné sladové chuti, dále střední plnosti a pivo nám ještě delší dobu hořce doznívá na jazyku.“

Voňavý, chuťově intenzivní, a přitom velmi dobře pitelný Májový ležák 11° přímo svádí k tomu, abychom si jej vychutnali venku. Počernický pivovar, situovaný v malebné přírodě zámeckého parku a na hrázi rybníka, je k tomu dokonale uzpůsobený. Místní pivo si zde můžete vychutnávat na krásné zahrádce pod stoletým javorem, která je vybavená také udírnou a grilem.

Dej bůh štěstí!

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.